Castrol oleje

otázky a odpovědi technického rázu
Milda
user
Kontaktovat uživatele:

Castrol oleje

Příspěvek od Milda »

Ahoj, tusite nekdo jaky je rozdil mezi "Castrol Edge Sport 10W60" a "Castrol Formula RS 10W-60"? Chci si vymenit olej tak koukam po cem sahnout... ;-)
Petr.S14
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.S14 »

Martin 534 rikal, ze ten Castrol Edge Sport 10W60 je Castrol Formula RS 10W-60 v novym obalu,takze je to to samý. mam ho v aute a funguje skvele,doporucuju.
ObrázekObrázek
S14A my love and dorifto street machine
AE86 levin 4AGE in progress
Milda
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

tak to je vesely, pac na http://www.olejservis.cz/ je ten Edge Sport cirka o 40 Kc na litr lenvejsi nez Formula RS :-D
J3tb0Y
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J3tb0Y »

takisto je to aj s SLX longlife 3 5w-30 a castrol edge 5w-30
Vladislav Bureš
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladislav Bureš »

Na spoustě stránkách ti to píšou se Edge je nový RS ;-)
nejlecněji jsem ho viděl ve specifikaci API SM za 320/litr
Auto/pneuservis
Praha 10 Uhříněves
www.vbauto.cz
Idaho
user

Příspěvek od Idaho »

Oleje Castrol EDGE

Sport 10W60..... 342,- / 1286,- ( 1L/ 4L )
ostatní na doptání. není to nej cena ale bohužel více nemohu ( MOTUL, ELF, Havoline, liqid moly a další zvládnu krapet zvládnu lépe )
prosim dotazy, objednávky směřujte na idaho(zavináč)dicompracing.com ne do PM ...72789432tři
Vladislav Bureš
user
Kontaktovat uživatele:

ten EDGE je za 320 a při odběru nad 1000,- (4 litry) je doprava domů zdarma :-)
http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-de ... 1-litr-428
A je to třída API SM a ne SL jako je ještě většina těchto olejů (SM je o řád lepší jak SL je to podle abecedy)
Auto/pneuservis
Praha 10 Uhříněves
www.vbauto.cz
otasTM
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otasTM »

lil sem ho do S13 a teď leju i do S14 a spokojenost 8)
Vladislav Bureš
user
Kontaktovat uživatele:

otasTM píše:lil sem ho do S13 a teď leju i do S14 a spokojenost 8)
ještě jsem ho nenalil do S13 ale naleju :-D a spokojenost doufám bude oboustraná ;-)
Auto/pneuservis
Praha 10 Uhříněves
www.vbauto.cz
mauglie
user

Příspěvek od mauglie »

A co Repsol Elite Faster 5W50 ? 1314,- Kč za 4 litry a

"Plně syntetické mazivo určené především pro závodní účely. Vyvinuto ve spolupráci se závodními týmy pro extrémní podmínky, jako mohou nastat pouze při závodním nasazení. Při jeho použití v osobních vozidlech docílíte optimalizace výkonu, efektivní využití energie, nízké spotřeba oleje i snížení spotřeba paliva, redukce tření částí motoru. Maximálně možná komplexní ochrana Vašeho agregátu. Použití možné jak v benzínových, tak i dieselových motorech, které vyžadují olej nejvyšší kvality. Perfektní viskozitní index. Aditiva způsobují ztenčení olejového filmu při vysokých teplotách, čímž se sníží opotřebení a na druhou stranu zajišťují jeho perfektní průtokové vlastnosti i při nízkých teplotách. Obsahuje detergentní a disperzní přísady za účelem maximální čistoty dílů motoru a extrémní odolnosti vůči chemické degradaci neboli stárnutí oleje. Vynikající termální a oxidační stabilita. Díky tomu docílíte snížení celkových nákladů na údržbu Vašeho motoru."

I když OT, ale právě se nemohu rozhodnout jesti Castrol nebo Repsol. To samé i u převodovkového oleje (S13 specifikace je API GL-4 ?)
Vladislav Bureš
user
Kontaktovat uživatele:

když jsem tak konzultoval použití oleje 10W-60 tak m+ varovali před ne zrovna ideálním vlastnostem přu běžném provoru a mazání při nižší teplotě oleje kdy ještě nemá olej ty pravé vlastnosti jaké by měl být a co jsem četl tak 5W-... je pro rychlo běžné motory jako silniční motorky
Auto/pneuservis
Praha 10 Uhříněves
www.vbauto.cz
mauglie
user

Příspěvek od mauglie »

Tohle 5W50 je pro auta, proto mi to přijde i zajímavé, dobrá viskozita ve všech teplotách.

Ale co jsem to teď porovnával, tak charakteristika pro CA nesedí, škoda :( Ale Castrol Edge Sport taky ne :shock: takže to je jedno?
Vladislav Bureš
user
Kontaktovat uživatele:

mauglie píše:Tohle 5W50 je pro auta, proto mi to přijde i zajímavé, dobrá viskozita ve všech teplotách.

Ale co jsem to teď porovnával, tak charakteristika pro CA nesedí, škoda :( Ale Castrol Edge Sport taky ne :shock: takže to je jedno?
nejde o auta ale o prozovní potřeby motoru. ale 5W-... je tak pro vysokootáčkové motory jako práve motorky kde kůli vysokým otáčkám je zapotřebí jiná viskozita ale u našeho motoru by to nemuselo dostatečně mazat. To jsou mi psal jeden prodejce olejů nejsem na to odborník ale i Castrol Edge není vhodný dokud nestoupne dostatečně teplota pak už ano a v tom je problém, při nižší teplotě to nemusí dobře mazat a dát tomu kouř je nebezpečné.
Auto/pneuservis
Praha 10 Uhříněves
www.vbauto.cz
mauglie
user

Příspěvek od mauglie »

Prubnu to a uvidí se. Kdyby to kurvilo motory, asi by si nedovolili napsat, že se to dá použít i do běžných aut, tudíž do běžného provozu.
Vladislav Bureš
user
Kontaktovat uživatele:

mauglie píše:Prubnu to a uvidí se. Kdyby to kurvilo motory, asi by si nedovolili napsat, že se to dá použít i do běžných aut, tudíž do běžného provozu.
¨
v závodních podmínkách máš olej pěkně roztopení což v běžných podmínkách také dosáhneš ale nesmíš moc točit při studeném než získá správnou viskozitu
Auto/pneuservis
Praha 10 Uhříněves
www.vbauto.cz
Odpovědět