Objevil jsem problem na prednich brzdach. Zatuhlé pístky se na zahratych brzdach nevraceji
A pritom na studenych brzdach je to uplne ok. Me nikdy nenapadlo kontrolovat jak se toci kolo se zahratymi brzdami Nebo vy to tak kontrolujete?
Podle manualu se to kontroluje takto:
No ja mel na studenych brzdach silu potrebnou k otoceni disku cca 5kg a na zahratych brzdach cca 30kg Jakmile brzdy vychladli - cca 30-40minut tak to bylo ok, zase sila 5kg
Jsem na to prisel nahodou ze jsem popojizedl pomaloucku a bylo citit jak neco auto brzdi...tak jsem to zvednul a mel jsem co delat abych otocil predníma kolama Ale pri tom za jizdy vubec nebyli znat nejake problemy ze by desticky piskali atd.
Vysledek...kurvil jsem pekne drahy desticky, vyssi spotreba paliva a mozna i zkurveny kotouce. No ale zase jsem o neco chytrejsi...
Pozor na zatuhlé pístky brzdičů
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Pozor na zatuhlé pístky brzdičů
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
- Lukaash
- user
- Kontaktovat uživatele:
Reseni je jake, vymena tesneni a vycisteni brzdicu? ... Ptam se, protoze jsem to resil na FC ... vycisteni, vymena tesneni a vyroba vsech novych nerezovych pistku, tak jestli muzu byt v klidu :-)
wheel seller :-) https://plus.google.com/photos/10768337 ... psrc=pwrd1
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
No tak vycisteni a vymena tesneni by mela pomoct. Pokud neni poškrábaný pístek nebo otvor v brzdiči.Lukaash píše:Reseni je jake, vymena tesneni a vycisteni brzdicu? ... Ptam se, protoze jsem to resil na FC ... vycisteni, vymena tesneni a vyroba vsech novych nerezovych pistku, tak jestli muzu byt v klidu :-)
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
Ja sem je mel nazadku zarezli jako krava a auto vubec nebrzdilo pri vymene destiček se nato přišlo a ted se to da no ale nerek bych že sou brzdy z s14 nejake jedovate.
Nissan 200SX S14 Zenki r.v.96 Bílá perleť,motor po GO ,eger out,svičky NGK iridium,Velkej IC,sportovni filtr,karbon kanister out,Oil catch tank,Wiltec Bov,Walbro 255l/h,,nerezove svody,MBC,3'' komplet vyfuk, začíná to být pekelná mašína.Jede jako prase! - SOLD
Old Daily car Mitsu Colt 1.3-r.v.91 - SOLD
Old Daily car Audi RS6-r.v.2009 - neni to nejhorší - SOLD
Family car Bmw M6 - r.v2005
Dog car Octavia 2 - r.v2005(vrak německej)
Low cost track project BMW e36 - r.v94
Zprostředkování finančních produktu-případné dotazy směřujte do SZ
Old Daily car Mitsu Colt 1.3-r.v.91 - SOLD
Old Daily car Audi RS6-r.v.2009 - neni to nejhorší - SOLD
Family car Bmw M6 - r.v2005
Dog car Octavia 2 - r.v2005(vrak německej)
Low cost track project BMW e36 - r.v94
Zprostředkování finančních produktu-případné dotazy směřujte do SZ
- Lukaash
- user
- Kontaktovat uživatele:
pripadny poskrabany otvor v trmenu by teoreticky nemel nijak zvlast vadit ... skrabance by melo stacit jen zahladit, o tesneni a presne vedeni pistku by se mel starat "O" krouzek ...
btw, ja mel zatuhlych / zarezlych 5 z 8 ... pistky vicemene nepouzitelne, diky pomerne hluboke bodove korozi povrchu ...
btw, ja mel zatuhlych / zarezlych 5 z 8 ... pistky vicemene nepouzitelne, diky pomerne hluboke bodove korozi povrchu ...
wheel seller :-) https://plus.google.com/photos/10768337 ... psrc=pwrd1
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
No a takhle pak dopadnou kotouče
Hotspots a transfer brzdového obložení na kotouč
Takové praskliny jsou skoro po cele ploše kotouče
Hotspots a transfer brzdového obložení na kotouč
Takové praskliny jsou skoro po cele ploše kotouče
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem rozebral třmeny.
Takhle vypadal pístek, nejsou to skrabance pouze spina.
A tady jeden dobry typ z demontaze. Aby vam nevychcala brzdovka z celeho predniho systemu tak jsem dal sponku na oko hadice. Ale neptejte se me co je to za sponky a kde je sehnat. Ja je nasel nahodou v šupliku
Takhle vypadal pístek, nejsou to skrabance pouze spina.
A tady jeden dobry typ z demontaze. Aby vam nevychcala brzdovka z celeho predniho systemu tak jsem dal sponku na oko hadice. Ale neptejte se me co je to za sponky a kde je sehnat. Ja je nasel nahodou v šupliku
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pozor na zatuhlé pístky brzdičů
Takže se nakonec ukázalo že na mém autě způsoboval přibržďování hlavní brzdový válec. Po výměně těsnění už to nepřibržďuje. Asi se zavzdušňovával nebo prostě nějaký haluz v těsněních - nebo jsem slyšel že taky že se můžou ucpat zpětné porty na pístkách hlavního brzdového válce a kapalina se pak nevraci tak jak má.