Jak se vam choval motor po GO???
- doublejay
- user
- Kontaktovat uživatele:
Jak se vam choval motor po GO???
Prosim o postrehy a zkusenosti. Jak se startovalo za studena/za tepla, jak dlouho a jakym zpusobem jste zajizdeli, kdy jste merili tlaky (komprese ve valcich, olej) a kolik to bylo, co se zmenilo hned a co se muselo usadit, na jaky olej jste zajizdeli, kdy a za jaky jste ho vymenili atd atd. Diky predem za odpovedi.
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Na UK foru jsem nasel jeden clanek o zabihani motoru
http://www.sxoc.co.uk/vbb/showthread.ph ... ge=1&pp=20
http://www.sxoc.co.uk/vbb/showthread.ph ... ge=1&pp=20
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
- doublejay
- user
- Kontaktovat uživatele:
Muzes byt v klidu, to byla jen takova recnicka otazka, protoze me to zajima. Mam tam full syntetiku 10w-40, tocim do 3000ot., s tlakem turba se snazim nejit pres nulu - max.0.2b (proste na to neslapu). Olej mam po zahrati na volnobeh 1.2b a pri tech 3000 ot. okolo 3b. Zjistil jsem zajimavou vec - predtim jsem jezdil na polosyntetiku a merak od Autostyle mi ukazoval za studena 5.5b na volnobeh hned po startu, po zahrati cca 1.5b. S full syntetikou se na tyto hodnoty nikdy nedostanu. Mam udelany vrsek i spodek, nove pisty, krouzky, vybrus, olejovou pumpu, klikova i ojnicni loziska, ventily a sedla. Merak po zahrati ukazoval 0.5-0.7b. Kontolka mazani nikdy ani neproblikla, zhasla uz pri toceni motorem na starter pri vypnute benzinove pumpe (tzn. tlak musel byt vice nez 0.5b pri 350rpm). Tak jsem si tlak nechal zmerit servisnim kalibrovanym ISO manometrem v ricinovem oleji a vse bylo o.k.raddy píše:Jirko, nespekuloval by som...
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
zkus zavolat sem: www.fabory.cz
-
- user
- Kontaktovat uživatele:
silnejsi svarecka, vetsi proud, misto elektrody drat tak 8mm v buzirce a jen konec nechat koukat ... pak se vytoci uplne krasne bez sundani hlavy.. nekdy pomuze do nej nejdrive tuknoutHynek píše:doufam že m? vezmou do klubu kokot?, dotahoval sem hlavu moment.klí?em a samozd?ejm? sem ten poslední šroub utrhnul
No ani snad nejde o tu pevnost,ale o to,že ty šrouby by se m?li m?nit pokaždý když se sundavá hlava,protože se vytáhnou a potom už to není ono, u atmosféry je to v?tšinou jedno,alespo? u Sierry jsem dával vždy ty samý a bylo to O.K. ale tady by to asi cht?lo dát min. ty nový.
O.T. Ta olejová pumpa za 6,5 je od Nissanu?
U Štangla jí nemaj,už jsem tam volal.A napodruhé,ned?lá se n?jaká lepší?Už jsem se jednou ptal a než to složím tak bych radši investoval do toho, než t?eba do nárazníku,protože je to asi lepší investice.
U Štangla jí nemaj,už jsem tam volal.A napodruhé,ned?lá se n?jaká lepší?Už jsem se jednou ptal a než to složím tak bych radši investoval do toho, než t?eba do nárazníku,protože je to asi lepší investice.
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
no já mylsim, že se vyplatí dát pevn?jší, protože:milonovo píše:No ani snad nejde o tu pevnost,ale o to,že ty šrouby by se m?li m?nit pokaždý když se sundavá hlava,protože se vytáhnou a potom už to není ono, u atmosféry je to v?tšinou jedno,alespo? u Sierry jsem dával vždy ty samý a bylo to O.K. ale tady by to asi cht?lo dát min. ty nový.
1) by nem?li prasknout, když je utáhneš na v?tší moment než je v manuálu
2) když ten šroub bude kvalitní, tak by se nemusel ani vytáhnout